Biomin

Hogyan őrizhető meg a máj egészsége tejelő szarvasmarhákban?

A máj egy alapvető fontosságú szerv a tehenek egészségének megőrzése szempontjából, ezért érdemes odafigyelni rá, hogy minél egészségesebben működjön. A BIOMIN szakértői, Juan Ignacio Artavia és Andrea Urbanella, a cég webinárjának legújabb részében arról beszéltek, hogy milyen tényezők veszélyeztetik a májat, és mit kell tenniük a gazdáknak annak érdekében, hogy a máj az állatok teljes élete során megfelelően funkcionáljon.

baromfibetegségek

A baromfibetegségek megelőzhetők

Kutatásokban igazolták a takarmánykiegészítők jótékony hatását

A BIOMIN online szakértői sorozatában ezúttal arról esett szó, hogy mi a leghatékonyabb módja a baromfikat érintő megbetegedések megelőzésének: a megfelelő bélmikrobióta biztosítása érdekében érdemes probiotikumokat alkalmazni, ennek a munkának pedig már a baromfikeltetőkben meg kell kezdődnie. A szakértők arról is beszéltek, hogy miért fontos az esszenciális olajokat és más növényi eredetű vegyületeket tartalmazó takarmányadalékok használata.

halászat

Génmegőrzés a halastavakban

A szarvasi munkának természetvédelmi és gazdasági haszna is van

Közel négyszázmillió forintos uniós támogatás felhasználásával alakítottak ki 19 új halastavat a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Halászati Kutatóintézetben, Szarvason.

sertéstartás

Üresen állnak a disznóólak

Kinek éri meg ma Magyarországon sertéstartással foglalkozni?

A magyar sertéságazatot még az ág is húzza; a Covid-19-járvány, az afrikai sertéspestis (ASP) és a takarmánydrágulás is nehezítő körülmény. De valójában miért csökken számottevően hazánkban az állomány?

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom