Hajtatott paradicsom, paprika, uborka tápoldatozása Solinure-ral

Általában elmondható, hogy a kiültetett zöldségfélék tápanyagigénye a tenyészidőszak alatt sok hasonlóságot mutat. A begyökeresedési szakaszban magas foszfortartalom szükséges, az intenzív vegetatív növekedés időszakában nitrogéntúlsúlyos táplálásra van szükség, ezután kiegyenlítettebb nitrogén-kálium arány következik, majd, a termésérés alatt, a káliumtúlsúlyos tápoldatozás a megfelelő.

 A makroelemeken kívül fontosak a mikroelemek is. Leginkább a kalcium megfelelő bevitelére kell odafigyelnünk folyamatosan.
A hajtatott zöldségfélék tápoldatozására a Solinure műtrágyacsalád tagjait javasoljuk A Solinure komplex műtrágyacsalád 5 különböző összetételű terméke érhető el Magyarországon. Solinure 9 (12-36-12+2MgO+me), Solinure 7 (24-12-12+2MgO+me), Solinure 5 (20-20-20+me), Solinure 4 (17-6-22+2MgO+me), Solinure 1 (10-5-40+2MgO+me). A termékek egymással és kiegészítő monoműtrágyákkal (kivéve azonos törzsoldatban a kalcium-nitrátot) korlátlan mértékben keverhetők, így a konkrét összetételektől eltérő tápelem-arányok is könnyedén előállíthatók. A Solinure termékek tökéletesen és gyorsan oldódnak hideg vízben is, természetes eredetű színezőanyaguk pedig minden esetben mutatja a műtrágya jelenlétét az öntözővízben.
A három fő hajtatott növényünk (paradicsom, paprika, uborka) tápanyagellátására a kiváló minőségű Solinure termékcsalád tagjaival a következő általános javaslatot tudjuk adni.

solinure

A pontos, személyre szabott tápanyag-ellátási javaslat elkészítéséhez az öntözővíz vizsgálata feltétlenül szükséges. Ehhez mindössze egy ½ literes, öntözővízzel színültig töltött ásványvizes palackra, és arra van szükség, hogy felvegyék a kapcsolatot képviselőnkkel.

Sikeres termesztést kíván az ICL\SF, a Solinure termékek gyártója.

Gócza Szabolcs

+36 30/525-9429

szabolcs.gocza@icl-group.com

 

Everris International B.V. Magyarországi Képviselete

2092 Budakeszi

Pf. 113
Hungary
Fax:+36 (23) 451236
ugyfelszolgalat@everris.com

 

Oldalunk cookie-kat ("sütiket") használ. Ezen fájlok információkat szolgáltatnak számunkra a felhasználó oldallátogatási szokásairól, de nem tárolnak személyes információkat. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. További információ Elfogadom