TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés

Gyors, olcsó mezőgazdasági épületek

Növénytermesztés - 2016.01.27

Ezúton szeretnénk bemutatni egy rendkívül érdekes, eredetileg az USA-ból származó könnyűszerkezetes építési módot. Az eredeti K-SPAN építési rendszer 2015-től HungaroSpan márkanéven kerül forgalomba.

A rendszer lényege a gyártás mobilitásában rejlik. Az építési helyszínre telepített mobil lemezalakító hengersor készíti el a helyszínre szállított 0,8-1,5 mm vastag horganyzott vagy színes lemeztekercsből az épülethez szükséges építőelemeket. Az elemi dongaívek csavarok és egyéb kötőelemek nélkül korcolással illeszkednek.
A rendszer sajátossága, hogy a kész épületek egyéb tartószerkezet nélkül, gyakorlatilag a héjazat kialakításával válnak teherhordóvá. A kész épületek fesztávolsága 9 m-től 27 m-ig szabadon válaszható. A dongaívek ívmagassága a fesztávolság 12-40%-a között választható meg. A hosszméret a raszternek megfelelő lépcsőkben bármeddig növelhető. Az épületek utólagos hőszigeteléssel is elláthatók így egy esetleges funkcióváltás az épület szerkezeteibe való beavatkozás nélkül megoldható. Az elmúlt 20 év alatt több mint 200 épületet építettünk meg Magyarországon, Romániában, Szlovákiában és Ausztriában majdnem 170.000 m² lefedett alapterülettel. Az épületek kivitelezési gyorsaságára jellemző adat, hogy egy 
1000 m²-es standard épület felépítményének komplett kivitelezése kevesebb, mint 2 hét alatt elkészül beleértve a felvonulást, gyártást és az épületszerelését is.
Épületeinkhez több opciós lehetőséget kínálunk a belső antikondenzációs filcbevonattól kezdve a bevilágító elemeken keresztül a nagyméretű profi ipari kapu rendszerekig terjedően.
Cégünk felkészült a hamarosan megjelenő AVOP pályázatok keretében elérhető kisméretű terménytárolók megvalósítására biztosított források lehívására is. Épületeinket az idei évtől komplex szolgáltatás keretében értékesítjük, amely magában foglalja a pályázatok elkészítését, az épületek teljes körű tervezését, engedélyeztetését valamint a kulcsrakész kivitelezését a beton alépítménnyel, kapcsolódó telepi infrastruktúrával valamint a beruházás lezárásaként a pályázat elszámolását is.
A teljes beruházás menedzsment egy cégen belül valósul meg, így a pályázat, a tervek, az MVH költségvetés és a kivitelezési dokumentumok tökéletes összhangja biztosítható. A beruházó mentesül a hatóságokkal való küzdelemtől, saját munkájára tud koncentrálni.


Fő felhasználási területek:
• 
térlefedés,
• 
szóródóanyag-tárolás,
• 
mezőgazdasági sík gabonatárolók,
• 
állattartási épületek,
• 
lovardák,
• 
sportpályák lefedése,
• 
burgonyatárolók,
• 
raktárak,
• 
géptárolók,
• 
temperált belső terű építmények.

A fent leírt dongaívszerkezetből épült épületeket a hagyományos építési módhoz viszonyított alacsonyabb ára teszi vonzóvá. A HungaroSpan rendszerről és az így kialakított épületekről bővebb felvilágosítással a DAV Mérnöki Kft. szolgál a 
(25) 508-409 és a (20) 915-6001, illetve a (20) 445-2104 telefonszá-mokon, valamint a davmernoki@davmernoki.hu e-mail címen.

A rendszerről még több információt a www.davmernoki.hu internetes oldalon találhatnak.

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Parlament előtt az agrár salátatörvény

A termőföldek fokozott védelemét, az öntözéses gazdálkodás támogatását és az adminisztrációs terhek csökkentését ...