TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,76
USD: 368,76
CHF: 405,86
GBP: 459,99
Hirdetés
A jövedelmező repce receptje – Repce szakmai nap a Raiffeisen-Agro szervezésében

A jövedelmező repce receptje – Repce szakmai nap a Raiffeisen-Agro szervezésében

Növénytermesztés - 2015.08.25

A Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. nyári szakmai rendezvénysorozatának egyik állomása a cég új, csongrádi telephelye volt. Az előadások sora számos témát felölelt, amelyek közül kiemelt figyelmet kapott a RAM integrátori tevékenysége és a repcevetőmag növényvédelmi 
és tápanyag-utánpótlási kérdései.

Ezeken túl azonban az érdeklődők bepillantást nyerhettek a termények hazai és a világpiacának alakulásába, majd a mezőgazdaságban használatos veszélyes áruk kezelésének alapszabályaiba. 
A záróelőadásban a dróntechnológia mezőgazdasági alkalmazási lehetőségeiből kaptunk kóstolót. Használatukkal közvetlen közelről vizsgálhatjuk növényállományaink állapotát, növény-egészségügyi helyzetét, amihez nagy felbontású képekkel (akár élő képekkel) adnak hasznos információkat. Az előadásokat követően napraforgó-fajtabemutatón tekinthették meg a gazdák napjaink ígéretes hibridjeit. Az előadások sorából és a bemutatóból a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. több partnere is kivette a részét, így az Euralis Kft., a Kwizda Agro Kft. és a Syngenta Kft.

Integrátor extrákkal

Bene László ügyvezetőBene László ügyvezető

 

A Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. által megtett útról, a cég jelenéről és jövőbeli terveiről osztotta meg nézeteit Bene László ügyvezető. A közel húszéves múltú vállalat 2009-ben vette fel mai nevét, és azóta igen sikeres periódust tudhat maga mögött. A teljes körű integrációt folytató cég 2009-ben elért forgalmát azóta megháromszorozta, mely 2014 év végén elérte a 20 milliárd forintot.
Bene László kiemelte: többet nyújtanak, és igyekeznek is megkülönböztetni magukat más integrátoroktól. Egyediek abban, hogy több mint tizenhat növényfaj nyolcvan fajtájának tulajdonosai vagy kizárólagos forgalmazói hazánkban, ami köszönhető annak is, hogy több növénynemesítő házzal szoros kapcsolatot ápolnak. A nagy kultúráktól kiindulva az apró magvú növényeken át a zöldtrágyanövényekig kínálnak vetőmagokat.
Egyedivé teszi a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft.-t gázolajüzletága is. Az OMV partnereként kiváló minőségű áruval állnak partnereik rendelkezésére. 
Az ügyvezető kitért a terménykereskedelmi üzletág eredményeire is, amely két-három éve 40-50 ezer tonna forgalmat bonyolított, idén viszont ez a szám el fogja érni a 200 ezer tonnát. Hasonlóan sikeres a növényvédőszer- és műtrágya-forgalmazásuk is.
Ahhoz, hogy többrétű tevékenységüket a legmegbízhatóbban végezhessék, számos beruházás járult hozzá a közelmúltban, amelyek napjainkban is újabbakkal egészülnek ki. Ikrényben 2000 négyzetméteres terménytárolót létesítettek, és ugyanekkora építése folyik Kerekharaszton. Csongrádon is saját raktárt létesítenek, Ikrényben pedig növényvédőszer-logisztikai központot, a partnerek még jobb kiszolgálása érdekében.


Repcevetőmag-kínálat

Szalai László vetőmagüzletág-vezető a Raiffeisen-Agro Magyarország Kft. által forgalmazott repcehibrideket ajánlotta a vendégek figyelmébe. Mint elmondta, érdemes kipróbálni az új genetikákat, hiszen a nemesítők folyamatos, megfeszített munkát végeznek, így az öt-nyolc éve piacra dobott hibridekhez képest is jelentős előrelépés történt.
Elsősorban korai, középkorai repcéket ajánlott a cég vevői figyelmébe, így a legmagasabb kategóriát képviselő Naiad és Inspiration hibrideket, a jól bevált és elismert Rumbát és Maximot, illetve a rendkívül kedvező kondíciókkal kínált Rallyt.
Szalai úr arra is felhívta hallgatósága figyelmét, hogy repcekínálatuk háromféle, vetőmag plusz növényvédő szer csomagban is elérhető lesz:
• 
A Bázis csomag az Inspiration és Rumba hibrideket, illetve a Butisan Complete gyomirtó szert és a Caramba Turbo regulátort is tartalmazza.
• 
A Prémium csomagnak a Naiad és Maxim hibrideken túl a fent említett készítmények szintén részei.
• 
A Premium Clearfield csomag az Euralis Kft. Aquarel CL hibridje mellett a Cleratop gyomirtó szert és a Caramba Turbót foglalja magába.

 

 




Szerző: AgrárUnió ©

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Fontos változás: az eGN-ben kell teljesíteni a nitrát ...

A nitrát adatszolgáltatást az idei évtől az ÁNYK nyomtatványkitöltő program helyett az elektronikus gazdálkodási ...