TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
Kalászos vetőmagok az Isterrától

Kalászos vetőmagok az Isterrától

Növénytermesztés - 2019.09.12

Az Isterra Magyarország Kft. kizárólagos forgalmazója a Florimond-Desprez cég által nemesített fajtáknak. Kínálatunkban megtalálják a legfontosabb őszi búza 
mellett az őszi árpát, durumbúzát, tritikálét, 
valamint a tavaszi és őszi sörárpákat. Széles a választékunk 
az érésidő és a felhasználási cél szempontjából is.

A fajtaösszetétel kiváló választási lehetőséget biztosít az intenzíven gazdálkodó termelők számára, de a gyengébb területeken dolgozó gazdaságok is megtalálják a számukra sikert hozó kalászosokat. A nagy múlttal rendelkező nemesítés és az ebből származó kiváló genetikai bázis stabil hátteret biztosít cégünk számára. Ehhez méltóan az elsődleges célunk a legmagasabb minőséget képviselő vetőmag előállítása és piacra juttatása.

Eredményeink

Az elmúlt több mint 15 év eredményei önmagukért beszélnek. Olyan búzafajták kiváló vetőmagjával látjuk el a termelőket, mint a Cellule vagy a Basilio (mindkettő KITE-forgalmazásban). Ezek a fajták terméseredményeikkel, alkalmazkodóképességükkel és a kiváló betegség-ellenállóságukkal egyre nagyobb teret hódítanak. A Cellule Magyarország második legnagyobb területen szaporított fajtája. A GOSZ–VSZT 2018. évi kísérletében a középérésű csoport legmagasabb termését érte el. A Basilio szintén 
a 2018-as GOSZ–VSZT-kísérlet korai csoportjában végzett az élen 
a fajták között. A fajta jóval 10 t/ha feletti termésével, koraiságával és malmi minőségével hódít a közép-európai régióban.

Az újabb fajták közül kiemelkedik a Complice (IKR-forgalmazásban), egy korai, magas hektolitersúllyal rendelkező búza.

isterradiagr

Újdonságok a kínálatunkban

Az idei évben újdonságokkal is jelentkezünk. A Concret és a Mutic középérésű fajták, melyeknél a szárszilárdság és a betegség-ellenállóság kiemelkedő terméssel párosul. A Concret szálkás, szárszilárdsága jóval átlag feletti. A Mutic kínálatunk első tar kalászú fajtája, bokrosodása kiváló, és a 10 t feletti termése mellé malmi minőséget produkál.

A búzák mellett az őszi árpa kínálatunk is bővült egy nagy termőképességű takarmányárpával. A Leopard kitűnő választás azoknak, akik a magas termés mellett kiváló állóképességű, jól bokrosodó árpát keresnek.

A tritikálét termesztő gazdaságoknak is kínálunk egy újdonságot, a Trisem fajtát, mely a legkorábban kalászoló, betegségekkel szemben ellenálló tritikálé.
A tevékenységünk egyik legfontosabb eleme a zárt vetőmag-termeltetési rendszer. Az ország teljes területén több mint 40 szaporítógazdasággal dolgozunk együtt. Partnereink kiemelkedő termelési színvonalon gazdálkodnak, ennek köszönhetően a fémzárolt vetőmag mennyisége több helyen eléri a 9 tonnát hektáronként. A vetőmag-feldolgozás színvonala garantálja a kiváló fémzárolt vetőmagot. Ennek a rendszernek az eredménye, hogy az elmúlt két évben a piacra kerülő II. fokú vetőmagok csírája átlagban is meghaladta a 95%-ot.

A magas csírázóképesség, a minőségi csávázás, a fajtáink kiváló bokrosodóképessége és termésmennyisége együtt biztosítják azt, hogy alacsonyabb vetőmagnormával is kiemelkedő termést takaríthatnak be. Forgalmazó partnereink ehhez pontos és gyors logisztikával járulnak hozzá, így a kitűnő fajtáink prémium minőségű vetőmagja a kért időpontban kerül az Önök raktárába. Mindezt saját termésből, visszafogott magból biztosítani nem egyszerű és manapság már nem is olcsó.

Ne feledje, ha Isterra vetőmagot választ, 
többet kap a pénzéért!

Címkék: búza, árpa, őszi búza, őszi árpa, tritikálé, durumbúza, őszi sörárpa
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Kombájnfejlesztések a világban 2. rész

Milyen technikai újítások jellemzik összességében a jövő betakarítógépeit?