TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 64.203,61 Ft (tonna)
Napraforgómag: 140.553,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 60.021,85 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 55.089,02 Ft (tonna)
Repcemag: 159.621,06 Ft (tonna)
Full-fat szója: 210.961,02 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 653 Ft
Benzin ára: 643 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,76
USD: 368,76
CHF: 405,86
GBP: 459,99
Hirdetés
Adjuk meg a módját! – SORRIAL, SOFRU, SOBBEL, JUP, TRISMART 
– a Caussade magas minőségű kalászosfajtái

Adjuk meg a módját! – SORRIAL, SOFRU, SOBBEL, JUP, TRISMART 
– a Caussade magas minőségű kalászosfajtái

Növénytermesztés - 2015.08.25

Hol van az már, amikor a búzáink csak kevéssel egy tonna feletti hozamokra voltak képesek?Manapság fanyalgunk, ha hat tonna alatt marad a termés! Olvasom a számokat is. 
1,2-1,4 millió tonna a malmok felhasználása jó minőségű, egységes áruból. Ugyanennyi a takarmányigény nagy teljesítményű fajtákból, a legkiválóbb minőségből vetőmagra is szükség van, és persze exportálni is szeretnénk. Egyszóval mennyiséget kell produkálniuk a búzáknak, kalászosoknak.


Az biztos, hogy az uniós és a magyarországi fajtajegyzékben szereplő összes kalászosfajta kiváló, ám hogy köztermesztésben is az elvárt minőség teremjen, célszerű megadni a növénynek, ami megilleti. Nyereséges, de költségtakarékos termesztéstechnológia a repcében abszolút, de ma már legtöbbször a kalászosok esetében is összeférhetetlen fogalmak.
Az alapos gazda időt fordít arra, hogy átgondolja, milyen termésszintet, minőséget, értékesítési utat tervez kalászosainak. Vetés előtt nem mulasztható el a talajok vizsgálata, a termőterület ökológiai adottságainak értékelése a termesztett kultúra szempontjából, a fajtaválaszték elemzése, az input anyagok mennyiségének meghatározása és beszerzési lehetőségeinek feltérképezése.
Nem célszerű spórolni a kalászosok vetése előtti tarlókezeléssel, a talaj-előkészítéssel, illetve az őszi NPK alaptrágyázás költségein, hisz ezek biztosítanak kedvező vetőágyat a magnak és az eredményes termesztésnek. A modern kalászosfajták profittermelő képessége rugalmas, odafigyelő technológia alkalmazásával még kedvezőtlen környezeti adottságok és értékesítési lehetőségek mellett is fenntartható.

Adjuk meg a módját! – SORRIAL, SOFRU, SOBBEL, JUP, TRISMART 
– a Caussade magas minőségű kalászosfajtái
A Caussade Semences Hungary Kft. SORRIAL, SOFRU, SOBBEL búzakínálata 
a vetőmag mennyiségének, az értékesítési útvonal megválasztásának szabadságát biztosítják energiatakarékos művelési és betakarítási mód mellett. Fajtáink szeptember végi, október eleji vetéssel alacsonyabb, 160–180 kg, későbbi vetéssel, gyengébb talajokba 200–220 kg vetőmagnormával vethetőek. A kiváló téltűrésű Caussade búzák korai vetésű állományai az általánosan alkalmazott 270–300 kg NPK hatóanyag-mennyiség mellett jó kondícióval, erőteljes gyökérzettel mennek a télbe. Célszerű a Caussade munkatársaival egyeztetni a vetőmagnorma meghatározását, hogy elkerüljük a besűrített állományokban a minőséget befolyásoló kései sarjkalászok megjelenését. A tavaszi bokrosodást segítő kora tava-
szi és a kétnóduszos állapotban adott 100-120 kg nitrogén-fejtrágyázás már alapja a magas hozamnak.
Az erősen viaszos lombú és kalászú Caussade kalászosok szeptóriával, lisztharmattal, rozsdabetegségekkel szembeni toleranciaszintje a fungicides lomb- és kalászvédelmet, a teljes szerfedettséget biztosító alacsony, 60-80 cm szalmaszár a növényvédő szerek hatékonyságát segíti. A jól időzített gyomirtással, vetésfehérítőkkel, poloskákkal, levéltetvekkel és betegségekkel szemben végzett célzott kezeléssel optimális növényvédelmi költségszintet érhetünk el. Termelőpartnereink nem mulasztják el kalászoláskor a beltartalmi, minőségi mutatókat javító lombtrágyaként kijuttatott harmadik tápanyagdózist és szükség szerint a harmadik fungicides kezelést sem.
A hazai állattenyésztést a kiváló beltartami mutatókkal bíró Caussade JUP őszi árpa és a TRISMART tritikálé szolgálja. Mindkét fajta magas terméshozamú.
A TRISMART hosszú szalmaszárával, ökológiai, technológiai alkalmazkodóképességével kimagasló és stabil termést biztosít. Kétirányú értékesítési lehetőséget nyújt. Egyrészt a betakarított termésből, másrészt a magas szalmatömeg értékesítésével jutnak árbevételhez a TRISMART termelői.
Ha Ön, kedves olvasó, rákattint a Caussade oldalán a nyári szántóföldi bemutatókon készült filmekre, nyilatkozatokra, képet kaphat a Caussade kalászosok profittermelő tulajdonságairól.

CAUSSADE SEMENCES HUNGARY KFT.
2144 Kerepes, Szabadság út 252/b. • 
Tel: +36 28 789 685 • Fax: +36 28 786 951• info@caussade.hu • 
www.caussade-semences.hu

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Módosult a termésnövelő anyagokat érintő rendelet

Megszűnt az újraengedélyezési eljárás, és automatikusan határozatlan idejűvé vált az engedély minden olyan ...