TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 63.738,05 Ft (tonna)
Napraforgómag: 139.787,90 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.469,20 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 52.667,06 Ft (tonna)
Repcemag: 154.021,93 Ft (tonna)
Full-fat szója: 209.053,63 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 645 Ft
Benzin ára: 641 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 395,83000
USD: 367,33000
CHF: 405,35000
GBP: 462,58000
Hirdetés
A Karintia Kft. 
a zöldítés útján

A Karintia Kft. 
a zöldítés útján

Növénytermesztés - 2016.07.23

EFA-keverék, zöldugar, méhlegelő, ökológiai másodvetés. Hosszasan lehetne még sorolni azokat a kifejezéseket, amelyeket az elmúlt időszakban egyre gyakrabban emlegetnek az agrárium szereplői az átalakult támogatási rendszerek következményeként.


A zöldítés a támogatási összegeken felül óriási lehetőséget rejt magában. A jelenlegi intenzív növénytermesztésre, a talaj szerkezeti állapotára, szervesanyag-tartalmára, vízgazdálkodására pozitívan képes ugyanis hatni, a drága műtrágyák mennyiségét és a szélsőséges időjárás hatását, továbbá a talajlakó kártevők számát pedig akár mérsékelni képes. Átfogó témakörről beszélünk, amelynek újrafelfedezéséhez most érkeztünk el. A zöldítésről ugyanis már az ókorból is vannak feljegyzések, az idő elteltével pedig egyre több és részletesebb megfigyelés, leírás és komoly szakirodalom született ebben a témakörben. Az elmúlt évtizedek gazdálkodása sajnos háttérbe szorította ezt a tudományágat.
Az egyre növekvő igényeknek megfelelően a karintiaKarintia Kft. Közép-Európa meghatározó agrárvállalata. A Mauthner-csoport tagjaként az idei évtől – ahogy azt a kalászos- és szójavetőmagoknál már partnereink megszokhatták – kimagasló minőségű, kedvező árú saját zöldtrágyakeverékeket kínál. A prémiumminőséget az ausztriai HESA nevű testvércégünk garantálja. A HESA aprómag-üzem több mint 25 éve, 1990-ben került a Mauthner-csoport érdekeltségi körébe. Az 1957-ben alapított vállalat fontos és komoly szereplője a környező, közép-európai országok aprómag-piacának. Mindez a kimagasló minőségnek és a nemzedékek óta felhalmozódott szaktudásnak köszönhető.
A Bécs mellett található himbergi üzem éves szinten közel 7000 tonna keveréket állít elő. Kisállateledel, fűmagkeverék, a növénytermesztés és állattenyésztés igényeinek megfelelő aprómag-keverékek, biokeverékek, golf- és prémium-fűkeverékek mind megtalálhatóak a vállalat kínálatában.
Számos bevált receptúra mellett akár egyedi igényeket is rövid időn belül és rugalmasan képes a Karintia Kft. testvérvállalatán keresztül kielégíteni.
A Karintia Kft. az ökológiai másodvetésre öt eltérő, kiváló ár-érték arányú, minősített, fémzárolt keveréket kínál a termelőknek. Ezek mindegyike egy, a zöldítő keverékek kikísérletezésében fontos szerepet betöltő szakember nevét viseli:
• 
Berger-féle keverék 
(zöld rozs 85%, repce 15%)
• 
Westsik-féle keverék 
(olajretek 40%, mustár 60%)
• 
Cserháti-féle keverék 
(szöszös bükköny 35%, 
pohánka 65%)
• 
Kerpely-féle keverék 
(zöld rozs 70%, bíborhere 30%)
• 
Schultz-féle keverék 
(alexandriai here 65%, 
bíborhere 30%, perzsahere 5%)
Zöldugar- és méhlegelő-keverékeink ugyancsak rövidesen elérhetőek lesznek az érdeklődők számára. Több neves szakemberrel, oktatási intézménnyel és gazdálkodóval vettük fel a kapcsolatot annak érdekében, hogy a keverékkínálatunkat tovább bővítsük, a meglévő és új keverékeket teszteljünk, vizsgáljunk annak érdekében, hogy az adott termőhelyre megfelelő keveréket tudjunk kínálni.
Cégünk, a Karintia Kft. olyan kedvező árú keverékekkel jelent meg a piacon, és kíván a jövőben is összeállítani önöknek, amelyek megállják a helyüket a magyarországi viszonyok között is. Célunk, hogy a jövőben a gazdálkodók – felismerve annak jelentőségét – akár támogatás nélkül is eredményesen foglalkozzanak a zöldtrágyázással.

Kérjük, látogasson el honlapunkra: 
www.karintia.hu
vagy keressen minket az alábbi elérhetőségen: +36 94 572 054

Címkék:
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Megjelent a Natura 2000 gyepterületek kompenzációs támogatása

Meghirdetésre került az első vidékfejlesztési pályázati felhívás a 2027-ig tartó KAP Stratégia Terv keretei ...