TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 68.094,20 Ft (tonna)
Napraforgómag: 155.194,32 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 66.682,42 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 53.633,74 Ft (tonna)
Repcemag: 167.114,95 Ft (tonna)
Full-fat szója: 212.655,20 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 623 Ft
Benzin ára: 616 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 392,92
USD: 360,91
CHF: 402,89
GBP: 467,23
Hirdetés
Komplex támogatást kapnak a tehetséges diákok a Corvinus és a Hewlett Packard Enterprise összefogásában

Komplex támogatást kapnak a tehetséges diákok a Corvinus és a Hewlett Packard Enterprise összefogásában

Hírek - 2023.10.05

Ebben a tanévben a Corvinus legkiválóbb hallgatói két féléven át tartó szakmai támogatást kaphatnak későbbi vezetői karrierjükhöz az egyetem és az informatikai vállalat között megkötött partnerségi megállapodásnak köszönhetően.

Stratégiai együttműködési szerződést írt alá a Budapesti Corvinus Egyetem, valamint a Hewlett Packard Enterprise október 3-án Budapesten. Az egyetem képviseletében Anthony Radev, a Corvinus elnöke, valamint Szabó Lajos megbízott rektor, a Hewlett Packard Enterprise részéről Szpisják Tibor ügyvezető vett részt.

A volt corvinusos hallgatóink a mai üzleti és társadalmi szervezetek vezetői, a jelenlegi corvinusos hallgatóink pedig a jövő vezetőivé válnak. Ezt felismerve kiemelt figyelemmel támogatjuk a vezetői diáktehetségeket. Ahhoz pedig, hogy a hallgatók vezetőként is jól működjenek majd, az első lépés a tudatos önmenedzselés, ezért a Hewlett Packard Enterprise vállalattal közös együttműködésünk elsősorban ezt a képességet fejleszti” – mondta Anthony Radev, a Corvinus elnöke.

„A Corvinus Egyetemmel kötött együttműködésünk támogatja azt a törekvésünket, hogy olyan szakember-utánpótlásra találjunk, amelynek tagjai osztják az értékeinket és a HPE jövőbeli vezetőivé válhatnak. Azzal, hogy aktívan részt veszünk az oktatásban, segítünk a hallgatóknak közvetlen tapasztalatot szerezni az üzlet világából, egyúttal azonnali visszajelzést kapunk a következő generáció igényeiről és viselkedéséről is” – mondta Szpisják Tibor, a Hewlett Packard Enterprise ügyvezető igazgatója. „A magyar vállalatok vezető informatikai partnereként arra törekszünk, hogy az eszközeink és a szolgáltatásaink üzleti értéket teremtsenek ügyfeleinknek. Stratégiai fontosságú számunkra az adatmenedzsment és a mesterséges intelligencia kérdésköre, ezért üdvözöljük, hogy a Corvinus Egyetem, Magyarország vezető üzleti vezetőket képző intézménye „Data Science in Business” című szakot indít” – tette hozzá Szpisják.

A megállapodás értelmében a Hewlett Packard Enterprise szakmai előadásokkal és mentorálással vesz részt az egyetem hallgatói tehetséggondozó tevékenységében a 2023/2024-es tanévben. Az együttműködés a legkiemelkedőbb corvinusos hallgatókat kívánja segíteni abban, hogy még tudatosabbak legyenek vezetői karrierjük tervezésénél a céljaik meghatározásában és elérésében. A résztvevők jobb rálátást kapnak arra, hogy a képességeikhez, motivációjukhoz illeszkedő célokat tűztek-e ki, megtanulják, hogyan bontsák le a céljaikat kisebb lépésekké és miképp küzdjenek meg a felmerülő akadályokkal. A csoportos foglalkozásokon a hallgatók mentor vezetésével fejlődhetnek, önreflexiókkal és változatos, tapasztalati tanulást ösztönző módszertanok segítségével.

A stratégiai partnerség részeként a Hewlett Packard Enterprise szenior menedzserei rendszeresen tartanak majd szakmai előadásokat, szemináriumokat is saját vállalati tapasztalataikról, iparági példákról. A Corvinus Egyetem félévente tudományos fórumot biztosít a vállalatnak a közös gondolkodás, a piaci és iparági igények, kockázatok és kihívások felismerésére, kezelésére. A Hewlett Packard Enterprise a Corvinus stratégiai partneri közösségi találkozóin részt vállal az innovációs és a kutatás-fejlesztési együttműködésekben, valamint az egyetem stratégiai irányairól szóló párbeszédekben.

A Budapesti Corvinus Egyetemről

A Budapesti Corvinus Egyetem Magyarország vezető egyeteme a gazdasági és társadalomtudományi képzések területén. A Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány által fenntartott Corvinus középtávú célkitűzése, hogy az említett területeken ne csak országosan, de Közép-Európában is a legjobb felsőoktatási intézménnyé váljon. A Corvinus Egyetemen jelenleg csaknem 12 000 hallgató tanul, köztük 2000-en külföldi diákok. Az intézmény világszerte több mint 200 partneregyetemmel ápol szoros kapcsolatot. A Corvinus rendszeresen ér el előkelő helyezést a nemzetközi felsőoktatási rangsorban, Gazdálkodási és menedzsment képzésével a régió első helyezettje lett az Eduniversal 2019-es rangsorában, Vezetés és szervezés mesterképzésével pedig évről évre a világ 100 legjobb üzleti iskolája között szerepel a Financial Times által 2005 óta vezetett Masters in Management rangsorában. A Budapesti Corvinus Egyetem az egyetlen olyan magyarországi egyetem a gazdaságtudományok területén, amely két nemzetközi intézményi akkreditációval rendelkezik (AMBA, AACSB). 
Forrás: Budapesti Corvinus Egyetem

Címkék: corvinus egyetem, egyetem
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

A John Deere bemutatja új T5 és T6 szalmarázó ládás kombájnjait

Prémium kényelem a fülkében és élvonalbeli betakarítási technológia