Új Claas DISCO 1010 kasza: kompakt és nagy teljesítményű

2022.08.30

Nagy területteljesítményű, szársértő nélküli kaszákat mutatott be a német Claas. A DISCO 1010 függesztett modellek különlegessége, hogy szársértő és teleszkópos karok nélkül készülnek.

Új Claas DISCO 1010 kasza: kompakt és nagy teljesítményű


A magyarországi forgalmazó AXIÁL Kft. szerint a DISCO 1010 a piacon elérhető legszélesebb függesztett kasza. Trend és Comfort változatokban létezik, az utóbbi gazdagabb felszereltséggel rendelkezik, hiszen Load-sensing jelvezérléssel ellátott hidraulikával szerelt, valamint ISOBUS-vezérléssel irányítható a CEMIS 700 terminálon keresztül, illetve oldalankénti emelési funkcióval is ellátott az alapfelszereltség részeként.

A vektoros összecsukási rendszer biztonságos közúti közlekedést tesz lehetővé, a két, tömegközéppontban függesztett kar révén a gép páratlanul kompakt. A karokon két állásban állítható a munkaszélesség 9,7 métertől 9,9 méterig, és a kasza működtetéséhez akár egy 150 LE-s traktor is elégséges. Az üzemanyag-fogyasztást 20 százalékkal is csökkentheti a robosztus és folyamatosan kent MAX CUT kaszasín redukált sebessége.

A DISCO 1010 modellen kilenc ellentétesen forgó vágótárcsa található, egyenletes távolságokra elhelyezve, így azonos vágásminőséget garantálnak. Az új kopótalpak segítségével 15 mm további vágásmagasság nyerhető, így a nyershamu mennyisége csökkenthető, illetve a növekedés sebessége gyorsítható.

Az alapfelszereltség részét képezi a SAFETY LINK modul, amely lényegében egy előre meghatározott törési pont minden kaszatárcsa tengelyén. Ez szünteti meg a kapcsolatot a hajtáslánccal, amennyiben a tárcsa idegen anyaggal ütközik. Közúti szállításhoz a DISCO 1010 kasza 4 méter alatti magasságúra csukható össze, és további előnye, hogy minimális kilengéssel veszi be a kanyarokat és a szűk fordulókat.


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE