Az emelt hasmagasságú traktorokkal hosszabb idő tölthető el a növényállományokban

2022.08.27

A megemelt hasmagasság az önjáró permetezőgépeknél már megszokott megoldás, és lehet, hogy a közeljövőben ez a traktoroknál is elterjedhet. Egy brit vállalkozás ígéretes átalakításokat végez ezen a téren.

Az emelt hasmagasságú traktorokkal hosszabb idő tölthető el a növényállományokban


A County Driveline Engineering nevű brit céget csaknem egy évszázada, 1929-ben alapították. Eleinte alkatrész-előállítással foglalkoztak, majd komolyabb átalakítások elvégzését is vállalták furgonokon, versenyjárműveken és persze mezőgazdasági erőgépeken. A hasmagasság megnövelését egyelőre Steyr, New Holland és Case IH márkájú traktorokon tudják megvalósítani, de ígéretük szerint ehhez a listán már idén újabb gyártmányok fognak csatlakozni.

A cég egyszerű és költséghatékony átalakítást kínál, hogy a traktor a megszokottnál előrehaladottabb fejlettségi állapotig bele tudjon hajtani a növényállományba, hogy ott különböző munkafolyamatokat végezzen el. Az átszerelés még egy napot sem vesz igénybe, és a cserébe kínált előnyök bőven megérik ezt az időkiesést.

A hasmagasságot csaknem a kétszeresére emelik, miközben az erőgép sokoldalúsága továbbra is megmarad. A tengelyek akár 350 mm-rel történő felemelése még semmi, hiszen ha a gazdák emellett figyelembe veszik a County Driveline Engineering méretesebb felnikre és abroncsokra vonatkozó ajánlásait, akkor összesen félméternyi extra magasságot nyerhetnek a traktorukon, ami 88 százalékos növekedés a gyári adatokhoz képest. Az okos műszaki megoldás problémamentesen visszaalakítható, ha a felhasználó úgy gondolja, hogy számára mégsem jelent olyan nagy előnyt.


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE