Új rekord kukorica-betakarításban a New Holland óriásától

2022.08.10

A New Holland szívesen hajt végre aratási rekordkísérleteket szerte a világban, hogy ezzel is bizonyítsa kombájnjai kiemelkedő teljesítményét, amely ugyanakkor magas betakarítási minőséggel is társul. A közelmúltban Romániában döntött csúcsot az egyik gépük.

Új rekord kukorica-betakarításban a New Holland óriásától


A New Holland rekordkísérletét az ottani forgalmazó AgroConcept cég csapata bonyolította le július végén. Egy kukoricatáblán engedték szabadjára a CR8.90 Revelation kombájnt, amelyhez egy 12,2 méter munkaszélességű MacDon FD140 vágóasztalt illesztettek. A 8 óra folyamatos munkával felállított rekord 403,64 tonna lett.

A csúcsdöntést kiváló időjárási körülmények közt tartották, és a fotók tanúsága szerint a kukorica is elég száraz volt már a vágáshoz. A startpisztoly délelőtt 10 órakor dördült el, és a Guinness Rekordok Könyve munkatársa délután 6:07 órakor állíttatta le a kísérletet, hogy az eredményeket mérni és hitelesíteni tudják.

nh 2

A kombájn addigra 65,68 hektár vágásával végzett, és tisztességes, 6,51 tonna/hektár termést takarított be, kiváló, 8,2 százalékos átlagos nedvességtartalom mellett. A CR8.90 Revelation legjobb órája az volt, amikor 57,5 tonna kukoricát aratott le (az átlag 50,45 tonna/óra volt), és egy tonna gabona betakarításához 1,91 liter üzemanyagot használt fel.

A segédmunkát egy-egy New Holland T8.410 és T7.315 traktor végezte, amelyek 30 köbméteres kiközelítő kocsikkal szállították a magot a táblavégen állomásozó teherautókra. A CR8.90 Revelation kombájn a New Holland egyik zászlóshajója, amely egy 544 LE-s FPT Cursor motorral felszerelve képes ilyen rekordteljesítményre. A gép romániai ára 500 ezer euró.

 

 


TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE