A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Weidemann T7035 és T7042 teleszkópos rakodógépek – A 7 méteres teleszkópos kategória újragondolva

Gépesítés - 2022.02.09

A rakodás, anyagmozgatás specialistájának számító Weidemann 7 méter fölötti emelési magassággal bíró teleszkópos rakodógépeivel bővíti a kínálatát.

Weidemann T7035 és T7042 teleszkópos rakodógépek – A 7 méteres teleszkópos kategória újragondolva


wT7035 kinyujtott kanal min

 

Igazi hasznuk a nagy mennyiségű anyag mozgatása és a nagy magasságban végzett munkálatok során mutatkozik meg. A T7035-ös modell 3,5 tonnás, a T7042-es változat pedig 4,2 tonnás emelési kapacitással rendelkezik. A német gyártó többéves fejlesztőmunka révén, több száz gépkezelő véleményét kikérve gondolta újra a legnépszerűbb teleszkópos kategória gépeit. A felhasználók a következő fontos szempontokat jelölték meg a Weidemann mérnökeinek: kényelem, biztonság, teljesítmény, egyszerű karbantartás, gazdaságos üzemeltetés és megbízhatóság.

 

Kényelem és biztonság

A kényelmes beszállás, a tágas, körpanorámás fülke, az egyszerű kezelhetőség mind a kényelem és biztonság alapfeltételei. A Best View Cabin szabadalmaztatott négyoszlopos tetőtartó megoldása a gép körüli holttereket segít a minimumra csökkenteni. A nagy, ívelt, hátsó oszlopok nélküli üveg tökéletes kilátást biztosít hátrafelé is. A szokásosnál jóval alacsonyabb motorháztető és gémszerkezet pedig oldalra és hátra is meglepően szabad látványt nyújt.

A Weidemann által szabadalmaztatott függőleges biztonsági emelőrendszer (Vertical Lift System) segít elkerülni a kritikus emelési tartományokat, növeli a gép stabilitását, illetve folyamatos emelési üzemmódot biztosít. Részben automatikus teleszkópmozgatással támogatja az összetett kezelői környezetben végzett munka folyamatos biztonságát.

wFulke elore min   wFulke jobbra min   wFulke hatra min

A hidraulikus vezérlésű munkaeszközcsere is a biztonságos és kényelmes munkavégzést segíti. A rakodógép a széles és hosszú nyomtávmérettel a lehető legstabilabb. A rendkívüli fordulékonyságot a nagyobb maximális kormányzási szöggel sikerült elérni.

Teljesítmény

A három motorváltozat (102, 122, 136 LE), kétféle hidraulikateljesítménnyel (140, 190 l/min) és három hajtási opcióval (20, 30, 40 km/h) kombinálható. A legerősebb hajtási változat gyors sebességfokozatban is képes maximális nyomatékot leadni, ami vontatásnál kiemelkedő vonóerőt jelent. A fékrendszer a lehető leghatékonyabb, minimális karbantartást igénylő, olajban futó lamellás rendszer.

wT7042 motorter min

Egyszerű karbantartás, gazdaságos üzemeltetés és megbízhatóság

Az egyszerű karbantartás a tágas motortér alatt jól hozzáférhetően elhelyezett főegységeknek, valamint a könnyen tisztítható hűtőknek köszönhető.

A robusztus felépítés, a gép hasát védő borítás, a direkt hűtési rendszer, a megfordítható hűtőlégáram, a csökkentett ener­gia­igényű fogyasztók, a megfelelő használat esetén a gép teljes élettartamát kiszolgáló DPF-részecskeszűrő is a megbízhatóság és a gazdaságos üzemeltetés fontos részelemei.

 

weidemann min

 


Címkék: teleszkópos rakodógép, Weidemann