Vervaet Quad: egy kerékkel több van neki

2021.03.13

Négykerekű hígtrágya-kijuttató tartálykocsit készített a holland specialista Vervaet. Az új Quad 550 LE-s Volvo motorral van felszerelve, és a 21 köbméteres kapacitással igen hatékony munkavégzésre képes.

Vervaet Quad: egy kerékkel több van neki


A Vervaet az új önjáró hígtrágya-kijuttató megépítését a német Garant Kote céggel együttműködésben végezte el. Az eredmény a Quad lett, amely 5–15 km/h sebességgel haladva képes a kijuttatásra. A holland vállalat már az 1990-es években készített egy négykerekű prototípust, a piacra dobásra azonban egészen mostanáig kellett várni. Ez a kialakítás sokkal jobban elfér a sorok között, nem kell tartani a növények letaposásától, mint a háromkerekű verziók esetében.

vervaet 2

A Vervaet Quad meghajtásáról hathengeres, 13 literes, 550 LE-s Volvo erőforrás gondoskodik, és a speciális hűtőrendszere révén akár 45 Celsius-fokos hőségben is dolgozni tud. A tartálykapacitás 21 köbméter, a hasmagasság 70 centiméter, a szivattyú pedig 9000, 12 000, illetve 13 500 liter/perc teljesítményű lehet. A holland gyártó idén két prototípust fog tesztelni, a sorozatgyártás pedig 2022-ben indul meg (az ára nagyjából félmillió euró lesz).

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio
TOVÁBBI  HÍREK MEGTEKINTÉSE...

A MAGYAR GAZDÁLKODÓK SZAKMAI KÖZÖSSÉGE