A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis
Corteva Verben Queen

Belépett a Lemken, megugrott a Steketee forgalma

Gépesítés - 2021.02.24

A mechanikus gyomirtáshoz intelligens munkagépeket kínáló Steketee bő két éve került a Lemken tulajdonába. Éppen a megfelelő időpontban, amit a harmadával megugró értékesítések is bizonyítanak.

Belépett a Lemken, megugrott a Steketee forgalma


A német Lemken 2018 nyarán jelentette be a holland Steketee felvásárlását. Az integráció idén zárul le, de az érdeklődés máris óriási az intelligens, kameratámogatott rendszereket használó munkagépek iránt. A Steketee termékei (sorközművelő kultivátorok, robotkapák stb.) a mechanikus gyomirtás kiváló eszközei, amelyek tökéletesen alkalmasak a permetezőgépek kiváltására. Magyarországon a zöldség- és biotermesztők körében már régóta népszerűek, a Lemken megjelenésének köszönhetően pedig alighanem a konvencionális termelők körében is gyorsan elterjednek majd.

A német anyacég nemrég tette közé az újonnan felvásárolt vállalat eredményeit, amelyek a koronavírus járvány ellenére is rendkívül biztatóak. Nemcsak az értékesítés terén sikerült nagy (30 százalékos) ugrást végrehajtaniuk, de egyelőre a gyártókapacitás is kicsinek bizonyul a felmerült igények, rendelések kielégítésére. Tavaly intenzíven dolgoztak az After-Sales területen is, így a cserealkatrészek immár az Agroparts portálon keresztül is megrendelhetőek a gépekhez.

Ha tetszett a cikk regisztráljon az AgrárUnió hírlevélre: https://www.agrarunio.hu/regisztracio


Címkék: gyomirtás, Lemken, permetezés, munkagép, Steketee, mechanikus