A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Itt vannak a legértékállóbb mezőgazdasági gépek!

Gépesítés - 2020.04.18

A John Deere gépei bizonyultak a legtöbb kategóriában győztesnek abban a felmérésben, amely értékállóság alapján állít fel sorrendet a mezőgazdasági gépek között.

Itt vannak a legértékállóbb mezőgazdasági gépek!


Ki ne örülne annak, ha a traktorát vagy munkagépét jó néhány évi nyüstölés után is jó áron tudná értékesíteni a használt gépek piacán? Az értékállóságot ma már hivatalosan is mérik, és rendszeresen közzéteszik az ez alapján készített toplistákat. Az EquipmentWatch 2020-as összegzése hét kategóriába sorolja a mezőgazdasági gépeket, amelyeknél a következő sorrend alakult ki legutóbb:

Bálázók – New Holland BC 5000
Önjáró permetezőgépek – Apache AS
Kombájnok – John Deere S széria
Traktorok (175 LE alatt) – John Deere 2R
Traktorok (175 LE fölött) – Case IH Steiger
Gumihevederes traktorok – John Deere 8RT
Kukorica-adapterek – MacDon C sorozat

A lista természetesen az amerikai piaci viszonyokat tükrözi, de a felsoroltak közül jó néhány eszköz Magyarországon is elérhető. Ami pedig az USA-ban megállja a helyét, az nálunk is megfelelő lehet. Az értékállóságot az EquipmentWatch az alapján méri, hogy a kérdéses gép 5 éves korában mennyit ér az eredeti árához képest a használt termékek piacán. A díjazottak között vannak visszatérők is, a nálunk kevésbé ismert Apache AS sorozatú önjáró permetezőgépek például az elmúlt 5 esztendő során 4 alkalommal végeztek az élen.
Címkék: John Deere, mezőgépgyártás, felmérés, értékesítés, használt gép