A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis műtrágya

50 év – 50 000 darab öntöződob

Gépesítés - 2020.01.18

A BAUER RAINSTAR név sokak számára egyet jelent 
a csévélődobos öntözőberendezésekkel, hiszen már 50 éve annak, hogy az ausztriai Voitsbergben legyártották az első, akkoriban jellegzetes narancsszínű öntözőgépeket.

50 év – 50 000 darab öntöződob


A saját gyártású, teljes áramkörű turbi­­ná­­val szerelt gépek megfelelnek a mai kor elvárásainak, amikor a víz- és ener­­giatakarékosság elsődleges szempont. 
A több mint 70 modell közül minden területre, minden öntözési célra meg­­­található az ideális megoldás, legyen szó futballpálya, faiskolai vagy szántóföldi növények öntözéséről.

A RAINSTAR család legkisebb tagja 
az „A” széria. Ezek az öntözőgépek épp­úgy alkalmasak golf- és lovaspályák ön­­tö­­­­zé­­­­sére, mint kisebb szántóföldi par­­­cel­lákhoz vagy akár kertészetekbe. 40–63 mm PE-cső-átmérő, 115–170 m hossz.

A RAINSTAR „T” sorozat a legkedvezőbb ár-érték arányt képviseli, egyszerűen kezelhető a forgatható csévélődobba integrált kitámasztólábaknak és az auto­­mata szórófejemelésnek köszönhető­­en. 65–100 mm PE-cső-átmérő, 220–450 m hossz. A RAINSTAR öntözőgépek közül a leg­­­­­­­­jobban felszerelt „E” széria hidrau­­li­­­­­­­­­kus kitámasztással és hidraulikus szó­­ró­­­­­­fejkocsi-emeléssel rendelkezik. Ennél a típusnál található a legszélesebb mé­­­retválaszték is, a PE-cső-átmérő 90–140 mm, a PE-cső hossza 300–700 m kö­­­­­­­­zötti.

E100-600

A piaci igényeken alapuló, folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően született meg a RAINSTAR csévélődobos öntöző­berendezések legújabb generációja, 
az E100-600.

A könnyebb kezelhetőség elsődleges szempont volt az újítások során, ezért az öntöződob oldala eltolható burkolatot kapott, így még egyszerűbb a turbinához való hozzáférés, valamint itt kapott helyet a nagyobb méretű és kapacitású akkumulátor, melyet az emelőkeretre szerelt, megduplázott felületű napelemek töltenek. A hosszabb éjszakai üzemidő biztosításán túl az akkumulátor alkalmas külső, egyéb fogyasztó ellátására is, mint például a riasztórendszer.

Szintén az öntözőgép kezelőjének mun­káját könnyíti meg a továbbfejlesztett hajtásrendszer, így könnyebben kapcsol­hatók a sebességi fokozatok.
A gép stabilitását növeli a hidraulikus letalpalás során a megerősített munka­hen­­­ger, mintegy a földhöz szögezve 
az öntöződobot, így egyenetlen talaj­vi­­­szo­­­nyok esetén is biztonságos a mun­­ka­végzés.

A gyártó BAUER cég ezt az öntözőgépet a Hannoveri Agritechnica kiállításon mu­­­­­­­­­tatta be a nagyközönségnek, és 
a 2020 ja­­­nu­­­­ár­­­ban megrendezésre kerülő 
AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon Önök is megtekinthetik az A pavilonban, a magyarországi forgalmazó BAUER HUNGÁRIA Kft. standján.


Címkék: AgrárgépShow, AGROmashEXPO, öntöződob, BAUER RAINSTAR