A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Minőség és sokrétű 
variálhatóság: Quivogne

Gépesítés - 2016.01.26

Most érett meg az idő arra, hogy a közép- és kelet-európai térségben is terjeszkedjen Franciaország egyik legnagyobb, minőségi és innovatív mezőgazdasági munkagépeket gyártó vállalatcsoportja, a Quivogne. A sokrétűen variálható eszközöket kínáló cég hazai képviselete a vevők minden eddiginél gyorsabbés magasabb színvonalú kiszolgálását tűzte ki célul.

Minőség és sokrétű 
variálhatóság: Quivogne
A száz százalékban családi tulajdonban lévő céget jelenleg Jean-Jacques Quivogne (a társalapító Louis Quivogne egyik fia) vezeti elnökként, ám az öröklődő pozíciók ellenére is természetesen professzionálisan menedzselt, vérbeli multinacionális vállalatról van szó. Magyarországon is jó néhány éve jelen vannak termékeikkel, de a mostani terjeszkedés révén még határozottabbá és szervezettebbé válik részvételük a hazai piacon. „A Quivogne gépek minden eddiginél több kereskedőn keresztül lesznek elérhetők, hiszen növelni kívánjuk az eladásokat, gördülékenyebbé akarjuk tenni az alkatrészellátást és szervizelést, illetve gyorsabbá a gazdák információhoz jutását” – mondta el lapunknak Gazsi Zsolt, a márka magyarországi értékesítési vezetője. Mindezzel együtt a 2016-os évet egyfajta alapozásnak szánják, a cél a hosszú távú piaci sikerek feltételeinek megteremtése lesz. Tudatos építkezésre, a felhasználók igényeinek jobb megismerésére készülnek, hogy a kereskedőik minden gazdának és gazdaságnak a legmegfelelőbb gépet kínálhassák fel. Az első nagy magyarországi bemutatkozásra az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon kerül sor január végén, a nyáron pedig szándékaik szerint gyakorlati szántóföldi bemutatókat is tartanak majd az érdeklődőknek.

gazsizsolt

Gazsi Zsolt
magyarországi értékesítési vezető

telefon: +36 (30) 558-4918
e-mail: zsolt.gazsi@quivogne.at
honlap: www.quivogne.hu

A Quivogne a budapesti Hungexpo területén rendezendő nagy seregszemlén elsősorban a tavaszi munkagépekre helyezi a hangsúlyt, a magágykészítők, szántáselmunkáló hengerek, rövidtárcsák, grubberek és sorközművelő kultivátorok biztosan ott lesznek a standjukon. Ezek már a novemberi hannoveri Agritechnicán is megtekinthetők voltak, ám ott viszonylag kevés magyar gazda láthatta őket, viszont – Gazsi Zsolt elmondása szerint – számos kereskedővel tudtak tárgyalni, ami jó alapozást jelentett az idei évre. A francia cég a talajművelés, műtrágyázás, növényvédelem és vetés területén egyaránt széles gépkínálattal rendelkezik, vagyis mindenféle üzemméret igényeinek kielégítésére képes, a legkisebbekétől a legnagyobbakéig. Idehaza alighanem a közepes méretű (száz és ezer hektár közötti területtel rendelkező) gazdaságok jelentik majd a fő célcsoportot. A Quivogne erőssége a termékek sokrétűsége: talán egyetlen más gyártónál sincs ilyen sokféle lezáróhenger, kapa- és tárcsakialakítás, illetve más eszközvariáció, ami rendkívül sokoldalú kialakítási lehetőséget tesz lehetővé, s a cég ezzel emelkedhet ki a sokszínű hazai munkagépgyártó és -forgalmazó mezőnyből. 
A zömében Franciaországban készült termékek nemcsak magas minőséget képviselnek (ugyanakkor ár-érték arányban is megfelelők), de a piacra vezetés megkönnyítése érdekében most a fő szerkezeti egységekre két év garanciát is adnak a kereskedők. Ráadásul a munkagépek árát 299 forintos euróárfolyamon kalkulálják, ezzel igyekezve még kiszámíthatóbbá tenni a gazdák számára a vásárlást.

Márkatörténet

A mezőgazdasági munkagépeket gyártó francia céget a második világháború után, 1946-ban alapította két testvér, Louis és Gaston Quivogne (ejtsd: kivony). Eleinte javításokkal foglalkoztak, majd szőlőpréseket állítottak elő, 1956-ban pedig elkészültek az első műtrágyaszóróik, s a paletta később számos egyéb munkagéppel bővült. A nem titkoltan a másik nagy francia agrárvállalattal, a Kuhnnal versenyezni kívánó Quivogne 1970-re kinőtte a polaincourt-i gyárat, ezért a közeli Jussey-ben is épített egy üzemet. A töretlen fejlődési folyamat újabb mérföldköve az angliai leányvállalat létrehozása volt 1990-ben, míg a közép- és kelet-európai képviselet (Quivogne CEE) 2010-ben alakult meg, bécsi központtal. Az idén fennállása hetvenedik évfordulóját ünneplő vállalatcsoport több mint 200 dolgozót foglalkoztat, éves forgalma eléri a 30,5 millió eurót.

 

 

Szerző: AgrárUnió

Címkék: