TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 69.802,03 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 60.775,99 Ft (tonna)
Napraforgómag: 129.480,27 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 57.887,48 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.830,66 Ft (tonna)
Repcemag: 155.187,87 Ft (tonna)
Full-fat szója: 233.732,45 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 682 Ft
Benzin ára: 652 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,07000
USD: 373,75000
CHF: 406,82000
GBP: 454,93000
Hirdetés
MachineryGuide sorvezetők

MachineryGuide sorvezetők

Gépesítés - 2019.11.09

A precíziós mezőgazdaságért A sorvezető rendszerek haszna leginkább ott mutatkozik meg, ahol a gazdák számára a traktorfülkéből nem tűnhet egyértelműnek, hol végezték már el a munkát, és hol nem – tipikusan ilyen a permetezés és a műtrágyaszórás.

A MachineryGuide eszközök és szoftverek az adatrögzítésben is nagy segítséget nyújtanak, hiszen a munkavégzés során születő információk, adatok (útvonal, átlagsebesség, lefedett terület stb.) a szoftverben tárolódnak, illetve egy szerverre is fel lehet azokat szinkronizálni, így gyerekjátékká válik a gazdálkodási napló vezetése. Mivel 
a szoftveregy androidos applikáció, a kijelző minden esetben egy androidos tablet, amely akár 30 ezer forintért beszerezhető. A konkurensek többsége által használt ipari kijelzők 150-200 ezer forintba kerülnek, ráadásul másra nem használhatók, emellett limitáltak a képességeik például a grafikai megjelenítés terén is. A MachineryGuide sorvezető ezzel szemben letisztult kezelőfelülettel (természetesen magyar menüvel), részletgazdag grafikával rendelkezik, és rendkívül egyszerűen használható.

Az Androidos eszközt a Bluetooth GNSS vevőegység látja el a sorvezetéshez szükséges, pontos GPS-koordinátákkal. Ennek, illetve az antennának a rögzítése speciális adapterek és csatlakozók nélkül megoldható. Az SM1 nevű egység méter alatti (a gyakorlatban ±30-40 cm-es) sor­­­­­­­­­­­­csatlakozási pontosságot nyújt, és in­­gyenes korrekcióval működik. Szintén ez jellemző a DM1 vevőegységre, amely már deciméteres (10-20 cm-es) pontosságot kínál 10 perc inicializálási idő után. 
A „fizetős” RTK-korrekciót használó CM1 és CM2 egységek sorcsatlakozási és visszatérési pontossága 2-3 cm, míg azonban előbbi egyfrekvenciás, az utóbbi duálfrekvenciás RTK-jelet használ, így néhány percre csökken az inicializálási ideje.

A MachineryGuide sorvezetők főbb funkciói közé tartoznak az egyenes és görbe sorvezetési módok, valamint a vi­­­­zuális szakaszolás, de az adatokat a szoft­­verarchiválja is a munkavégzés során, és ezek térképen bármikor visszanézhetők. A rendszer műtrágya, vegyszer vagy akár vetőmag helyspecifikus kijuttatására is alkalmas. Továbbfejleszthető automata szakaszolóval és mennyiségszabályzóval permetezőgéphez, de a szemenkénti vetőgép szakaszolását és vetőmagszámlálást is tudnak vele vezérelni, illetve hidraulikavezérlőjük is van.

Címkék: sorvezető, precíziós mezőgazdaság, MachineryGuide
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Az új precíziós pályázat megjelenésére várnak a gazdák

Kiemelkedő forgalmat érhet el idén a hazai mezőgéppiac, ezt követően azonban visszaesés várhat az ágazatra. Bár a ...