Hirdetés
AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2019 – BPW-Hungária Kft. újdonsága

AGROmashEXPO–AgrárgépShow 2019 – BPW-Hungária Kft. újdonsága

Gépesítés - 2019.02.14

Mindig a közelgő tavasz és a gazdálkodókra váró munkák előhírnökéül szolgál az AGROmashEXPO–AgrárgépShow szakkiállítás, amelyet idén január 23–26. között rendeztek meg a budapesti Hungexpo területén. Négy nap alatt 48 ezer látogató tekintette meg a 350 kiállító termékeit, köztük partnereink újdonságait, amelyekből az AgrárUnió is válogatást készített.

Hidraulikus hajtású futóművet díjaztak

Idén az AGROmashEXPO–AgrárgépShow kiállításon már hetedik alkalommal ítélték oda a legjobb hazai új fejlesztésért a Gépipari Tudományos Egyesület Mezőgépipari Szakosztálya és a Magyar Mezőgazdaság Kft. által alapított innovációs díjat.

A hattagú szakmai zsűri helyszíni döntése alapján Az év magyar mezőgépe 2019 elismerést a szombathelyi BPW-Hungária Kft. újdonsága, a BPW AGRO Drive hidraulikus hajtású futómű érdemelte ki, az FF Agro Hungary Kft. Nonius traktoros homlokrakodó családja és a Farmgép Kft. Kertitox Bora vontatott ültetvény-permetezőgépe előtt.

A győztes termék egy korszerűen kialakított járószerkezeti főegység, amely különösen a nagy össztömegű mezőgazdasági pótkocsik, szervestrágya-szórók, hígtrágya-kijuttatók és tartálykocsik futóműveként a nehéz körülmények közötti haladást, illetve munkavégzést teszi könnyebbé. A Magyarországon kifejlesztett és gyártott, globális forgalmazású, új híd magyar szakemberek munkáját dicséri. A zsűri elnöke, Jóri J. István műegyetemi professzor értékelésében megemlítette, hogy a kiállításon felkeresett, több mint 30 hazai mezőgépgyártó ugyan kevesebb újdonsággal jelent meg, de többen jelezték, hogy komoly fejlesztéseken dolgoznak, és azokat a jövő évi seregszemlére hozzák magukkal.
Szerző: AgrárUnió

Címkék: AgrárgépShow, újdonság, AGROmashEXPO, BPW-Hungária Kft., futómű
Kiemelt hírek