A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Pioneer NF 15 eves nyeremenyjatek 2023 marcius
Genezis Green Max
Corteva Queen 2023. ápr. 1-15

MASCAR-innovációk az EIMA-n

MASCAR-innovációk az EIMA-n

Gépesítés - 2019.01.18

A minden második évben megrendezett bolognai EIMA mezőgazdasági kiállításra a MASCAR gyár mindig újdonságokkal készül, bizonyítva ezzel a hazai és nemzetközi látogatók számára, hogy 
a gyár és a gyártmányok fejlődése és fejlesztése töretlen.

MASCAR-innovációk az EIMA-n


Idén minden termékcsoportjukon mutattak be innovációt, tehát MASCAR bálázó-, bálacsomagoló, szemenkénti és gabonavetőgép is tanúskodott a folyamatos fejlesztés eredményeiről.

Bálázó

A MASCAR Diavel 630 MultiWrap bálázó kiválóan alkalmas zöld termények bálázására és csomagolására. A gép nevéből kitalálható, hogy a MascarDiavel 630 fix kamrás bálázó továbbfejlesztett változata, mely 130-as bálát készít, a kész bálát pedig egy menetben csomagolja. Ezzel 
a géppel a korábban 2 traktor és 2 traktoros által végzett munkát egy traktorral és egy gépkezelővel el lehet látni. Ahhoz, hogy a bálázás és a csomagolás azonos idő alatt végbemenjen, a csomagoló 2 tekercs fóliával dolgozik egyszerre. 
A bálázó újdonsága a szecskázórendszer sűrű, 25 késes változata, mely 4–5 cm közötti szecskahosszúságot biztosít. Az előkamra ennél a változatnál is hidraulikusan lenyitható, így az esetleges eltömődés könnyedén megszüntethető.

bálázó

Bálacsomagoló

A Mascar 3100 vontatott bálacsomagoló a strapabírásáról híres, szeretik a gazdák, hogy az önrakodó villával oldalról fel tudják venni a bálát, a bölcsőbe billentik, és míg a csomagolás tart, a tarlón haladva megközelíthetik a következő bálát. 
A becsomagolt, kész bála hátrafelé billen le a palástjára vagy a végére (utóbbi esetben kevésbé sérülékeny a csomagolás), oldalról pedig már fel is vehető a következő csomagolandó bála, így minimális az állásidő. Újdonság, hogy a csomagolási idő csökkentése érdekében a 3100-as csomagoló opcióként már két tekercs fólia együttes felvitelére is alkalmassá tehető, így még szaporábban készülhetnek a csomagolt bálák.

Bálacsomagoló

Gabonavetőgép

A Mascar Montana pneumatikus gabonavetőgép egy igen friss sorozat. A korábbi Oregon sorozat kompaktabb, rövidebb kialakítású, továbbfejlesztett változata. 
Az új gép tömege nem csökkent, csak a súlypontja került közelebb a traktorhoz, így az új függesztett vetőgépet már kisebb traktorral is lehet üzemeltetni. A függesztett mellett vontatott verzió is készül 3–6 m munkaszélességgel, és nemcsak vetőmag, de egyes változatok starter műtrágya kijuttatására is alkalmasak. A csoroszlyanyomás csavarorsóval vagy hidraulikusan állítható maximum 30 kg/csoroszlya értékig. A fokozatmentes hajtóműállítás lehet kézi, illetve ahogy már a kiállításon láthattuk, újdonságként számítógépes is.

Gabonavetőgép

 Szemenkénti vetőgép

A Mascar Maxi Smart drive elektromos hajtású szemenkénti vetőgépnél a hagyományoshoz képest nagyobb munkasebesség eddig is elérhető volt, a gazdák pedig igényelték a legkorszerűbb megoldásokat, az automata soronkénti indítás/elzárás és a hozamtérkép szerinti tőtávolság beállításnak lehetőségét. 
Az igényekre a megoldás az új ISOBUS rendszer beépítése, mellyel optimalizálható a vetőmag-felhasználás és minimalizálható a feleslegesen kijuttatott vetőmag mennyisége. Újdonság továbbá 
a szójában 11 soros (45 cm sortávolság), kukoricában 8 sorosként (75 cm sortávolság) használható változat, de továbbra is elérhető a hidraulikusan (45–75 cm tartományban) állítható FLEX kivitel.

Szemenkénti vetőgép

Az újdonságok a januári AgrárgépShow-n a SZEGÁNA Kft. standján megtekinthetőek lesznek.
Szerző: Nagy Márk


Címkék: bálázó, Mascar, bálacsomagoló, gabonavetőgép, szemenkénti vetőgép

LEGOLVASOTTABB HÍREK

2023.03.05

ZÖLDSÉGFÉLÉK TÁPANYAGIGÉNYE

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.19

Mit ültessek a kert árnyékos oldalára?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.02.17

Miért válasszunk magyar burgonyafajtákat?

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.28

Ukrán gabona, uniós fejfájás

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.27

Nemcsak olcsó gabona, hanem silány liszt is érkezik Ukrajnából

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.25

Videón, ahogy az autó felborít egy pótkocsis traktort

TOVÁBB OLVASOM...

2023.01.24

Páratlan technológiai újítás a Huntractornál

TOVÁBB OLVASOM...
TOVÁBB A HÍREK OLDALRA...