A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Rekordmagasságba repült a Horsch

Gépesítés - 2018.03.14

Soha ilyen magas bevételt nem ért még el a német Horsch munkagépgyártó cég, amely egy év alatt 300-ról 350 millió euró fölé emelte forgalmát. 2018-ban még ennél is jobb eredményt várnak, különösen akkor, ha összejön az amerikai áttörés.

Rekordmagasságba repült a Horsch


Egyre-másra érkeznek a jó hírek a mezőgépgyártó cégektől, ezúttal a német Horsch Maschinen GmbH jelezte, hogy a 2017-es évet 356 millió eurós forgalommal zárta, ami abszolút rekordnak számít a vállalat életében. Az előző esztendőhöz képest 19 százalékkal emelkedtek a bevételei, és szinte minden termékcsoportban sikerült javítania.

A Horsch közleménye szerint a „titok” a folyamatos fejlesztésben, és a felhasználók igényeinek követésében rejlik. Munkagépeinek 80 százaléka exportra kerül, a maradékot Németországban értékesítik. Kelet-Európa (köztük Magyarország) 53 százalékkal részesül az eladásokból, tavaly különösen Ukrajna teljesített jól. A világszerte 1600 főt foglalkoztató Horsch egyre merészebben nyit olyan nagy piacok felé is, mint Kína, Brazília, valamint Észak-Amerika.

A német vállalat viszonylag pontosan képes követni a vásárlói megrendeléseket (a gyárudvarán is csak olyan gépek sorakoznak, amelyek már vevőre találtak), így megalapozottan állíthatják, hogy a 2018-as esztendőben további forgalomnövekedésre számítanak. Különösen nagy várakozással tekintenek az Egyesült Államokra, ahol a közelmúltban helyeztek üzembe egy demófarmot Illinois államban, a fontos mezőgazdasági térségnek számító „kukoricaövben”.

 Horsch

Szerző: AgrárUnió

Címkék: mezőgépgyártás, USA, rekord, Horsch, profit