TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 67.768,08 Ft (tonna)
Takarmánybúza: 61.464,14 Ft (tonna)
Napraforgómag: 126.616,67 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 53.939,78 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 50.883,02 Ft (tonna)
Repcemag: 162.255,39 Ft (tonna)
Full-fat szója: 200.238,99 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 604 Ft
Benzin ára: 577 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 380,17
USD: 348,84
CHF: 399,18
GBP: 441,91
Hirdetés
A vetés színvonalán és sebességén emelnek a Kverneland gépei

A vetés színvonalán és sebességén emelnek a Kverneland gépei

Gépesítés - 2017.11.30

Nagysebességű vetőkocsi, folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas fronttartály, valamint egy hatékony talajlazító szerepelt – egyebek mellett – a Kverneland újdonságai közt az idei Agritechnica szakkiállításon. A cél a környezetkímélő, fenntartható és profitábilis gazdálkodás elősegítése.

Az Optima SX nagysebességű (High Speed) vetőkocsi tökéletes szemenkénti vetést, pontos maglehelyezést biztosít akár 18 km/h munkasebesség mellett. Az új, nyomott levegős rendszerrel a Kverneland mérnökei formabontó technológiát vezettek be. A vetőmag egy légáramlat által, akár 70 km/h-s sebességgel kerül a magárokba. Az érkezés kíméletességéről speciális elkapókerék gondoskodik. A kihívást a sebesség növelése mellett a nagyobb pontosság jelentette, attól függetlenül, hogy éppen kukoricát, napraforgót, babot vagy cukorrépát vetünk. Az új Optima SX nagysebességű vetőkocsival fenntartjuk a szemenkénti vetés színvonalát, míg a hatékonyságot akár 50 százalékkal emelhetjük.

A vetőház kialakításából adódóan csekély súrlódás lép fel, és a rendszernek csekély a teljesítményigénye, ezért az új Optima SX vetőkocsi nem igényel külön generátort. Az ISOBUS-kompatibilitás révén alkalmas a már jól ismert funkciók (mint a GEOcontrol és GEOseed) alkalmazására, nagyobb sebesség mellett. A GEOcontrol GPS-vezérléssel, automatikusan kapcsolja ki és be az elektromos magadagoló egységet, hogy pontosan a megfelelő helyen zárja el a mag adagolását, elkerülve az átfedéseket és az ablakos vetést. A GEOseed vetés lehetővé teszi a magvak négyzet vagy gyémánt alakzatba történő lehelyezését. Így minden növény egyformán juthat tápanyaghoz, vízhez és napfényhez, ezzel biztosítva az egyenletes kelést. Az új Optima SX nagysebességű vetőkocsi elsőként a vontatott kivitelű TF Profi, és a függesztett Optima V modelleken lesz elérhető.

Optima SX High Speed

A Kverneland Optima vetőgéppel kombinált iXtra LiFe fronttartály egy csúcsteljesítményű ISOBUS-os gépkombináció, amely a folyékony műtrágya kijuttatására alkalmas fronttartályból, valamint egy elektromos szemenkénti vetőgépből áll. A magok a megfelelő helyre jutnak, és ezzel egy időben a kellő mennyiségű folyékony műtrágya is kihelyezésre kerül. Az intelligens elektronikai megoldásoknak köszönhetően a fronttartály és a vetőgép kommunikálnak egymással, így a kijutatás indítása/megállítása egyszerre, soronként történik. A sorba kijuttatott műtrágyázás jó módja annak, hogy javítsuk hatékonyságunkat és csökkentsük költségeinket a műtrágya vetőmaghoz közeli elhelyezésével. Az IsoMatch GEOcontrol alkalmazás biztosítja, hogy nincs átfedés sem a vetésben, sem a műtrágya kijuttatásában. A kezelőnek nem kell kézzel ki/be kapcsolnia a sorokat munka közben, nem kell változtatnia a kijutatott dózist, vagyis a rendszer teljesen automatikusan működik.

iXtra LiFe

A Kverneland Flatliner talajlazító mélyen átdolgozza a talajt, miközben a felszínt alig bolygatja meg. A jellegzetes V-formájú, 150×150×10 mm-es vázkerettel rendelkező munkaeszköz 30–50 cm-re hatol be a földbe. A 3 vagy 5 darab hajlított Pro-Lift és LD kés, valamint a magas minőségű, edzett króm-bór acél extra kopásállóságot biztosít, emellett könnyebb húzást tesz lehetővé, illetve megakadályozza, hogy a gép nagyobb rögöket, köveket hozzon a felszínre. A Kverneland Flatliner 300 és 350 típusok 2,61, illetve 3,15 m munkaszélességűek.

https://www.youtube.com/watch?v=ZhtVt_2a_zg

 
Szerző: AgrárUnió

Címkék: műtrágya, Agritechnica, vetés, Kverneland, talajlazító, tartály, vetőkocsi
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

Befejezte a termelést, a Nitrogénművek bezár?

Már szó nincs egyhónapi, vagy időleges, határozatlan idejű leállásról; befejezte a termelést a Nitrogénművek ...