A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Genezis műtrágya
Corteva Verben Queen

Maximális haszon 
MAXIMAL targoncával

Gépesítés - 2017.11.25

A MAXIMAL targoncák igényes külsővel, műszaki tartalommal és a hazai vállalkozók számára elérhető áron kerülnek forgalomba.

Maximális haszon 
MAXIMAL targoncával


A MAXIMAL targoncák minden európai elvárásnak megfelelnek és a megfelelő minősítésekkel is rendelkeznek. A targoncák lehetnek dízel-, benzin/gáz vagy elektromos üzeműek. Felépítésük szerint négyféle csoportra oszthatjuk a kínálatot. 1,5–12 t teherbírású hagyományos targoncák, 1,8–5,0 t teherbírású tereptargoncák, 13,5–32 t teherbírású nehéz ipari vagy kikötői targoncák és egyéb raktári targoncák. A MAXIMAL egy fiatal, de igen ambiciózus targoncagyártó. A gyártást 2006-ban kezdte meg, miután minden igényt figyelembe véve alaposan felkészült a nemzetközi piacon való részvételre. Jelenleg összesen 133 000 m2-es fedett csarnokban akár évi 30 000 darab targoncát tud a cég gyártani, és 500 főnyi alkalmazottal dolgozik. A MAXIMAL gyár 7 nemzeti szabadalommal és 70 általános, valamint külső megjelenési végjeggyel rendelkezik. A MAXIMAL-nak saját alkatrészközpontja, automata alkatrész-szortírozója, robot hegesztői, festőkamrája, szerelősora és tesztrészlege van. A gyár több mint 100 országba is exportál.

A MAXIMAL-nál a japános gyártási rendszert vették alapul, és a főbb alkotóelemek mind nagy japán gyártóktól származnak. Magyarországon a MAXIMAL targoncákat Mitshubishi erőforrásokkal ajánljuk. A MAXIMAL gyár az ISO 9001:2000 ISO 14001:2004 mellett rendelkezik a CE minősítéssel. A MAXIMAL rendelhető manuális és automata váltóval. Az automata váltó a Japán TCM technológiára alapozva és követve annak precizitását hosszú élettartamot és dinamikus munkavégzést garantál. A hidraulikavezérlő tömb egy Kínában is működő japán gyártótól érkezik, míg a tömítéseket a japán NOK szállítja. 
Az elektromos targoncák egyenletes, kifinomult mozgásáról az Olasz ZAPI elektronika gondoskodik. A MAXIMAL targoncáinál a gépek színe öt szín közül válaszható.

Hagyományos targoncák

Perkins, Isuzu, Yanmar és Cummins – tehát világhírű profi motorokkal dolgoznak 
a dízelmotoros targoncák 45–130 LE telje-sítménykategóriában és 1,5–12 t emelé-si képességgel. A maximális emelési magasság 3,0–6,5 m között választható. A benzin/gáz üzemű MAXIMAL targoncák 4 és 6 hengeres PSI és GCT kínai, valamint Nissan motorral 42–86 LE teljesítménykategóriában 1,5–5 t emelési képességgel találhatók meg a kínálatban. A maximális emelési magasság itt is 3,0–6,5 m között választható. A Távol-Kelet igen erős az elektromos meghajtás terén. 1,3–5,0 m emelési képességgel rendelkeznek 3 és 4 kerekes kivitelben, szintén 3,0–6,5 m maximális emelési magassággal, és szinte hangtalanul suhannak, ami a kezelő számára is igen kényelmes. Zárt térben, akár hűtőkamrákban is előszeretettel használják őket. Az elektromos rendszerük 48 vagy 80 V feszültséggel és 500-775 Ah-val rendelkezik, így az egész napos munka nem akadály számukra.

Tereptargoncák

1,8–5,0 t emelési képességgel és nagy (legalább 250 mm) hasmagassággal rendelkeznek, így akár az aszfaltozatlan területen is jól boldogulnak. Lehetnek elsőkerék- vagy összkerékhajtásúak, motorjuk Perkins vagy Yanmar gyártmány 48–57 LE teljesítménnyel. A torony lehet Duplex vagy triplex, és akár 6 m emelési magassággal rendelkezhetnek.

Nehéz ipari targoncák

13–45 t emelési képességgel, 4–15,2 m emelési magassággal és 190–340 LE-s amerikai Cummins motorokkal szerelt villás targoncák és konténerrakodók jelentik a MAXIMAL kínálatának csúcsát.

Raktári kézi targoncák

Elektromos meghajtásúak, raklapos áru mozgatására alkalmasak, bizonyos kivitelek akár 3,3 m emelési magassággal is rendelkeznek, emelési képességük 1000–2000 kg között változik. Ezeket a gépeket előszeretettel használják hűtőházakban, vágóhidakon és a logisztikai központokban.

A MAXIMAL targoncákat Magyarországon a SZEGÁNA Kft. forgalmazza, amennyiben kedvező áron jó minőségű targonca vásárlását tervezi, kérem, kérjen tőlünk ajánlatot.

 Nagy Márk, SZEGÁNA Kft


Címkék: Szegána Kft., villás targonca, MAXIMAL, targonca