A magyar gazdálkodók szakmai közössége
Corteva Verben Queen
Genezis

Koppintják a Fendt traktorokat?

Gépesítés - 2017.11.07

A kínai Ensign márkát az ázsiai ország határain túl még nem nagyon ismerik, de a vállalat célja a globális terjeszkedés. Az egyik szakportál szerint ennek érdekében más gyártók termékeinek lemásolásától sem riadnak vissza. Valóban szándékos a koppintás, vagy csak a véletlen műve?

Koppintják a Fendt traktorokat?


A kínai gyártók nem mindig óvatoskodnak egy-egy nekik tetsző technikai-műszaki megoldás átvételekor. Az Ensign nevű vállalat által piacra dobott zöld traktorok dizájnja például – amint arra az ír AgriLand portál felfigyelt – meglehetősen hasonlít a Fendt erőgépekére. Nem kooperációról van szó, csupán egyszerű „koppintásról”, amely azonban a belső tartalomra nem terjed ki.

Az Ensign Heavy Industries Kína keleti részében, Santung tartományban működik, és a legnagyobb gépgyártók közé tartozik. A mezőgazdaság számára is állít elő eszközöket, bár legismertebb termékei a kanalas rakodók. Ezek öt nagyobb csoportra oszthatók, amelyeken belül összesen 100-féle gépváltozat állítható össze. Traktorokat a 25–300 LE-s teljesítménytartományban készítenek. A csupán 2011 óta működő Ensign világszerte ismert agrármárkává akar válni az erőgépek terén.

Szerző: AgrárUnió

Címkék: traktor, traktorgyártás, Fendt, Kína, Ensign