TERMÉNYFELVÁSÁRLÁSI ÁRAK:
Étkezési búza: 61.258,27 Ft (tonna)
Napraforgómag: 143.418,12 Ft (tonna)
Takarmánykukorica: 59.214,59 Ft (tonna)
Takarmányárpa: 49.109,96 Ft (tonna)
Repcemag: 155.080,64 Ft (tonna)
Full-fat szója: 203.957,95 Ft (tonna)
ÜZEMANYAGÁRAK:
Gázolaj ára: 639 Ft
Benzin ára: 650 Ft
DEVIZA KÖZÉPÁRFOLYAM:
EUR: 393,51
USD: 368,35
CHF: 402,88
GBP: 457,75
Hirdetés
Lemken Korund, a sokoldalú szántóföldi kombinátor

Lemken Korund, a sokoldalú szántóföldi kombinátor

Vető- és talajművelő gépek - 2017.04.28

A Lemken a Korund kombinátorcsaláddal olyan sokoldalúan specifikálható gépet kínál a gazdáknak, amely minden igényt kielégít, ami a magágykészítéssel kapcsolatos.

A növény tökéletes fejlődésének alapja a jól elkészített magágy, amely biztosítja a keléshez a legjobb feltételeteket. Azonban a gazdasági elvárásoknak is meg kell felelni. A nagy munkaszélesség, az egymenetes munkafolyamatok és a kedvező ár-érték arány is fontos, aminek a Korund teljesen eleget tesz. Egy olyan kombinátorcsalád található a Lemken kínálatában, amelyben a méret és variációk száma biztosítja a tökéletes magágykészítő gépet. Kizárólag függesztett kivitelben, 3-tól 9 méteres munkaszélességben 5 típus létezik. Ami a kapamezőket illeti, háromféle – Gamma, Marathon, kisméretű rugós – választható, sőt akár igényeknek megfelelően egy gép többféle mezővel is rendelhető. A rugós kapákon az él megfordítható, így az élettartam jelentősen növekszik. A kapamezők erős rugóacél tartókarokon nyugszanak, amelyek hosszú élettartamot és precíz talajkövetést biztosítanak. Az egyenletes mélységtartást a kapamezők paralelogramma felfüggesztése biztosítja. A munkamélység 3–12 cm között állítható. A kapák szöge nagyobb behúzóerőt hoz létre, ami nagyobb nyomást kelt a hengereken, így járulva hozzá az optimális talajmunkához.

Lemken Korund szántóföldi kultivátor

A Korundnak minden esetben része egy simító, amely a kapák előtt található. A simítónak nemcsak a magassága állítható, hanem a szöge is. A rugózott felfogatás garantálja a túlterhelés elleni védelmet. A hátsó rögtörő dupla hengerek alapesetben fogazott pálcás kivitelűek, de könnyebb talajokra kérhető a csőpálcás henger is. A hengerek intenzív aprítást és jó rögtörést biztosítanak. Lényeges pont, hogy az ingafelfüggesztésű hengerek precíz talajkövetést garantálnak anélkül, hogy a gépet kiemelnék. A szállítás sem gond, a Korund esetén ugyanis a gépek hidraulikusan csukhatóak. A kompakt kialakításnak köszönhetően a súlypont közel esik a traktorhoz.

Szrnka Péter, Kelet-Magyarország: +36/30-852-5787
Póczik Balázs, Nyugat-Magyarország: +36/30-748-5380

Címkék: magágykészítés, Lemken, szántóföldi kombinátor
Friss hírek
Kiemelt hírek

Ezt olvasta már?

JDLink™ modulok a John Deere-on túl

A JDLink™ már több mint 10 éve biztosítja a John Deere gépek adatainak elérhetőségét. Az első MTG ...